No-claimbeschermer bij de autoverzekering

Met een aanvullende dekking van de no-claim beschermer behoud u de korting op de premie van de autoverzekering in geval van een schade.

Opbouw van korting op uw autoverzekering
Voor een autoverzekering kunt u een forse korting opbouwen door schadevrij te rijden. Ieder jaar dat u schadevrij rijdt gaat u een zogenaamde bonus-/malus trede omhoog en krijgt u extra korting op de premie van uw autoverzekering. Na ongeveer 8 tot 10 schadevrije jaren heeft u de maximale korting bereikt. In geval van schade zakt u meestal ongeveer 4 schadevrije jaren en dus ook 4 treden terug, waardoor de korting weer lager en de premie weer hoger wordt. Meer informatie over schadevrije jaren

No-claim beschermer voor autoverzekeringen
Bij de autoverzekering kunt u bij een aantal verzekeraars een no-claim beschermer als extra dekking toevoegen. De no-claim beschermer zorgt ervoor dat u uw korting op de premie van uw autoverzekering behoud in geval van een schuldschade. Het aantal schadevrije jaren wordt wel aangepast, maar de korting op de premie blijft dus wel behouden.

No-claimbeschermer en het wijzigen van de autoverzekering
De korting op de premie voor autoverzekeringen is gebaseerd op het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Met de no-claimbeschermer wordt de korting wel beschermd, maar het aantal schadevrije jaren niet. De premie bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij kan daardoor veel hoger uitvallen, omdat de hoogte van de korting opnieuw moet worden opgebouwd.

 

Goedkoopste autoverzekeringen vergelijken met hoge kortingen
Besparen op uw autoverzekering? Klik hier om de goedkoopste autoverzekeringen te vergelijken, te berekenen en autoverzekeringen direct met hoge korting online af te sluiten. Jaarlijks automatisch een nieuwe vergelijking van uw autoverzekering om ook nog eens altijd de goedkoopste autoverzekering te houden! Premie autoverzekering berekenen >>