Autoverzekeringen voor een elektrische auto

Speciale autoverzekeringen voor elektrische auto's vergelijken en de goedkoopste elektrische autoverzekering afsluiten. Op de autoverzekeringen voor elektrische auto is een mobiele oplaad unit mee te verzekeren als accessoire. Hieronder ook meer informatie over het verzekeren van een vaste unit, oplaadpaal of oplaadpunt.

Vergelijk autoverzekeringen elektrische auto

Bij AutoVerzekeringen.nl kunt u heel eenvoudig de goedkoopste autoverzekeringen voor een elektrische auto vergelijken. In onze vergelijking hebben wij een speciale Eco-polis opgenomen. De eco-polis is speciaal voor elektrische auto's. Vergelijk hieronder de goedkoopste premies van autoverzekeringen voor elektrische auto's. Ook de gunstigste voorwaarden van de autoverzekeringen voor elektrische auto's zijn te vergelijken.

Oplaadunit, oplaadpaal of oplaadpunt verzekeren

Om een elektrische auto op te laden zijn er twee soorten oplaadunits: een mobiele en een vaste unit of oplaadpunt. Hoe kunt u deze units verzekeren?

Mobiele oplaadunit
Om de accu van de auto altijd en overal te kunnen opladen, biedt een mobiele oplaadunit uitkomst. Voor de autoverzekering is een dergelijke oplaad unit als accessoire van de personenauto. Bij het vergelijken van de autoverzekeringen voert u bij ‘Accessoires’ de waarde van de mobiele oplaadunit in. Schade als gevolg van een beschadiging of verlies van een mobiele oplaad unit, valt onder de dekking Beperkt Casco of Volledig Casco van de personenautoverzekering.

Vaste unit (laadpaal of oplaadpunt)
Een vaste unit, laadpaal of oplaadpunt maakt geen deel uit van de auto, maar is verbonden met de grond, uw woning of een paal. Daarom biedt de autoverzekering geen dekking voor een laadpaal of oplaadpunt. U kunt deze unit, laadpaal op oplaadpunt voor de elektrische auto verzekeren via de woonhuisverzekering; schade of verlies aan de vaste oplaadunit zijn dan gedekt. Bij een huurhuis is de vaste unit, laadpaal op oplaadpunt bij de meeste inboedelverzekeringen verzekerd onder de huurdersbelang. Let op dat het verzekerde bedrag voor het huurdersbelang in dat geval voldoende is.

Goedkoopste autoverzekerignen elektrische auto vergelijken

Voordelen van AutoVerzekeringen.nl :

  • Goedkoopste : Hoge extra korting voor het zelf digitaal aanvragen van de goedkoopste autoverzekering voor elektrische auto
  • Vergelijken : Vergelijk groot aantal autoverzekeringen op goedkoopste premie en voorwaarden vergelijken
  • Betrouwbaar : Al meer dan 1 miljoen verzekeringen lopen via onze serviceorganisatie
  • Gemak : Jaarlijkse automatische vergelijking van de autoverzekering en bericht als je kunt besparen
  • Service : Autoverzekering 24x7 online beheren, altijd bereikbaar via e-mail, snelle schadebehandeling
  • Digitaal en online : Eenvoudige klantenpagina om alles snel en makkelijk online zelf te regelen
  • Professioneel : Wij hebben alle vergunningen en zijn aangesloten bij branchevereniging Adfiz
  • Oplossingen : Speciale autoverzekering als u problemen heeft met afsluiten van een autoverzekering