Eigen Risico bij AutoVerzekeringen

Het eigen risico bij een autoverzekering is dat deel bij een autoschade dat voor uw eigen rekening blijft en dus niet uitgekeerd wordt door de verzekeraar. Bij de keuze voor een autoverzekering is de hoogte van het eigen risico dus ook een belangrijk onderdeel in uw vergelijking.

Standaard eigen risico autoverzekering

Sommige verzekeraars hanteren geen eigen risico, maar nagenoeg alle autoverzekeringen kennen wel een standaard eigen risico. Meestal is het eigen risico tussen de € 130,- en € 150,-. Meestal staat dit op uw polisblad vermeld, anders staat het eigen risico voor uw autoverzekering in de polisvoorwaarden. Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie voor de autoverzekering meestal is. Dit eigen risico geldt overigens alleen voor schade aan uw eigen auto en niet voor aansprakelijkheidsschade voor derden.

Eigen risico voor jonge bestuurders

Veel verzekeraars hanteren voor de autoverzekering een hoger eigen risico voor jonge bestuurders. Meestal wordt hierbij de leeftijd van 24 jaar als grens gebruikt. Als u een schade met uw auto heeft en de bestuurder, op het moment van de schade, is 24 jaar of jonger, dan kennen veel verzekeraars voor de autoverzekering een hoger eigen risico van bijvoorbeeld € 400,- in plaats van het standaard eigen risico.

Verschillende eigen risico's voor verschillende herstelbedrijven

In geval van een autoschade hanteert de verzekeraar in principe het standaard eigen risico. Hier zijn echter een aantal uitzonderingen op. Als u de autoschade laat herstellen bij een door de verzekeraar geselecteerde hersteller dan ontvangt u vaak een korting op uw eigen risico. Uw eigen risico wordt dan dus verlaagd. De geselecteerde herstellers staan meestal op uw groene kaart en in de polisvoorwaarden vermeld. Voor uw autoverzekering via AutoVerzekeringen kunt u deze terugvinden op www.mijndchadehersteller.nl.

Bijvoorbeeld : U heeft een autoschade en het eigen risico voor de cascodekking op uw autoverzekering is € 150,-. Als u de schade laat repareren keert de verzekeraar dus € 150,- eigen risico niet uit. Als u de auto laat repareren door een garage of een hersteller die bijvoorbeeld is aangesloten bij Schadegarant of Topherstel, dan wordt het eigen risico verlaagd met € 75,-. Hierdoor wordt er door de verzekeraar dus € 75,- meer aan u uitgekeerd. Wat uw eigen risico is en welke herstellers door de verzekeraar geselecteerd zijn ziet u op uw groene kaart en in de polisvoorwaarden.

Soms alleen vergoeding bij toegestane herstellers

Enkele verzekeraars vergoeden uw schade alleen als u de schade bij een door de verzekeraar aangewezen of geselecteerde hersteller laat herstellen. Dit is geen vorm van eigen risico, maar een beperking in uw keuze voor een herstelbedrijf. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden en uiteraard wel belangrijk bij de keuze voor een autoverzekering.

Eigen risico bij ruitherstel en ruitvervanging

Voor het laten herstellen van een ruitschade hanteert de verzekeraar meestal geen of een lager eigen risico als u de ruitschade laat herstellen bij een geselecteerde hersteller. Laat u de ruitschade herstellen door een andere hersteller, dan rekent de verzekeraar meestal wel een eigen risico. In geval van het vervangen van een ruit rekent de verzekeraar meestal een eigen risico. Als u de ruit laat vervangen door een geselecteerde hersteller, dan wordt het eigen risico meestal verlaagd. U betaald dan meestal wel een eigen risico, maar een lager eigen risico. De erkende herstellers staan meestal op uw groene kaart vermeld.

 

Goedkoopste autoverzekeringen vergelijken met hoge kortingen
Besparen op uw autoverzekering? Klik hier om de goedkoopste autoverzekeringen te vergelijken, te berekenen en autoverzekeringen direct met hoge korting online af te sluiten. Jaarlijks automatisch een nieuwe vergelijking van uw autoverzekering om ook nog eens altijd de goedkoopste autoverzekering te houden! Premie autoverzekering berekenen >>

 

Allsecur Autoverzekeringen | Centraal Beheer AutoverzekeringenFBTO Autoverzekeringen | Independer Autoverzekeringen | Inshared Autoverzekeringen | Ohra Autoverzekeringen | Premie.nl Autoverzekeringen | Univé Autoverzeekringen | Verzekeruzelf Autoverzekeringen | Verzekeringssite Autoverzekeringen | Zelf.nl Autoverzekeringen | Autoverzekering bij problemen | Vergelijking AutoVerzekeringen | Dekkingen Autoverzekeringen | Oldtimer Autoverzekeringen | Zakelijke Autoverzekeringen | Beëindigen AutoVerzekeringen | Inloggen AutoVerzekeringen.nl