Opzeggen Autoverzekering

Het opzeggen van een autoverzekering dient u te doen bij de verzekeraar of de tussenpersoon waar uw autoverzekering loopt. Zorg altijd dat u eerst een nieuwe autoverzekering heeft voordat u de oude opzegt. Als de nieuwe verzekeraar de aanvraag niet accepteert bent u onverzekerd.

Opzegmogelijkheden Autoverzekeringen

Voor een autoverzekeringen heeft u 4 mogelijkheden om de autoverzekering te beëindigen :

14 dagen bedenktijd
Na het afsluiten van een autoverzekering heeft u bijna altijd 14 dagen na het ontvangen van de polis de tijd om u zich te bedenken en de autoverzekering per ingangsdatum te annuleren. Meer informatie>>

Verkoop van de auto
Een autoverzekering is altijd te beëindigen als de auto verkocht wordt. Dit geldt ook als de auto total loss is geraakt door een ongeval en de resten verkocht worden. Als uw auto verkocht is dient u altijd een bewijs te hebben dat de auto niet meer op uw naam staat, een zogenaamd vrijwaringsbewijs. Soms moet u de vrijwaringsverklaring van het RDW aan de verzekeraar toesturen.

Premieverhoging en verslechtering voorwaarden
De autoverzekering is te beëindigen als de verzekeraar de premie extra verhoogd, boven de gebruikelijke indexering, of de verzekeraar de voorwaarden voor de autoverzekering verslechterd. Per ingangsdatum van de wijziging is de autoverzekering op te zeggen.

Opzegging per hoofdvervaldatum (einde looptijd)
Verder is de auto na 1 jaar dagelijks op te zeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Als u de autoverzekering wilt opzeggen moet u dat dus minimaal 1 maand vantevoren doen.

Stappenplan beëindigen autoverzekering

Om de autoverzekering te beëindigen kunt u het beste de volgende stappen volgen :

  1. Maak eerst de vergelijking van uw autoververzekering op AutoVerzekeringen.nl
  2. Sluit de goedkoopste autoverzekering direct online af via AutoVerzekeringen.nl
  3. Na acceptatie van de nieuwe autoverzekering kunt u de huidige autoverzekering opzeggen. Dit kunt u doen door in te loggen op de online pagina voor uw huidige autoverzekering of stuur een opzegbrief per post naar de huidige verzekeraar.

Klik hier voor meer informatie over het omzetten van autoverzekeringen

Opzeggen autoverzekering bij AutoVerzekeringen.nl

Het opzeggen van uw autoverzekering bij AutoVerzekeringen.nl gaat heel eenvoudig. Log in op MijnPolisMap van AutoVerzekeringenl.nl. Selecteer uw polis en beëindig de autoverzekering. Na het opzeggen van de autoverzekering ontvangt u een Bonus-/Malusverklaring waarop de opgebouwde schadevrije jaren van uw autoverzekering vermeld staan. De schadevrije jaren worden ook geregistreerd in het Roydata register. De nieuwe verzekeraar controleert de schadevrije jaren uit dit register.

Opzeggen autoverzekering

De beëindging van de autoverzekering kunt u eenvoudig zelf doen door een briefje of een mailtje te sturen aan de verzekeraar of door in te loggen op een verzekeringspagina. Na het opzeggen van de autoverzekering ontvangt u een Bonus-/Malusverklaring waarop de opgebouwde schadevrije jaren van uw autoverzekering vermeld staan. De schadevrije jaren worden ook geregistreerd in het Roydata register. De nieuwe verzekeraar controleert de schadevrije jaren uit dit register.

 

Goedkoopste autoverzekeringen vergelijken met hoge kortingen
Besparen op uw autoverzekering? Klik hier om de goedkoopste autoverzekeringen te vergelijken, te berekenen en autoverzekeringen direct met hoge korting online af te sluiten. Jaarlijks automatisch een nieuwe vergelijking van uw autoverzekering om ook nog eens altijd de goedkoopste autoverzekering te houden! Premie autoverzekering berekenen >>

 

Allsecur Autoverzekeringen | Centraal Beheer AutoverzekeringenFBTO Autoverzekeringen | Independer Autoverzekeringen | Inshared Autoverzekeringen | Ohra Autoverzekeringen | Premie.nl Autoverzekeringen | Univé Autoverzeekringen | Verzekeruzelf Autoverzekeringen | Verzekeringssite Autoverzekeringen | Zelf.nl Autoverzekeringen | Autoverzekering bij problemen | Vergelijking AutoVerzekeringen | Dekkingen Autoverzekeringen | Oldtimer Autoverzekeringen | Zakelijke Autoverzekeringen | Beëindigen AutoVerzekeringen | Inloggen AutoVerzekeringen.nl