Kosten voor autoverzekeringen

Uiteraard zijn wij volstrekt helder over alle kosten. Hieronder vind u een helder overzicht van alle kosten, zoals poliskosten, administratiekosten, incassokosten, herinneringskosten en assurantiebelasting voor onze autoverzekeringen.

Poliskosten aanvragen autoverzekeringen

De kosten die de verzekeraar in rekening brengt voor het aanvragen van een nieuwe autoverzekering inclusief aanmelding van uw kenteken bij het RDW, ook wel poliskosten of polisopmaakkosten genaamd, bedragen eenmalig € 9,75 exclusief 21% assurantiebelasting bij het afsluiten van de autoverzekering. Voor mensen die de laatste 5 jaar betalingsachterstanden hebben gehad, maar die de verzekeraar toch accepteert zijn de eenmalige poliskosten € 25,- exclusief assurantiebelasting. AutoVerzekeringen.nl rekent geen extra kosten.

Prolongatiekosten per premiebetaling

De kosten die de verzekeraar in rekening brengt voor het administreren en incasseren van de premie berdragen € 1,- exclusief 21%assurantiebelasting  per premiebetaling. Deze kosten worden één keer per verzekeringspakket in rekening gebracht. Deze kosten worden ook wel prolongatiekosten, administratiekosten of incassokosten genoemd. AutoVerzekeringen.nl rekent geen extra kosten.

Kosten bij het wijzigen van de autoverzekering

De kosten die de verzekeraar in rekening brengt voor het wijzigen van uw autoverzekering inclusief eventuele aanmelding van uw kenteken bij het RDW, ook wel poliskosten of polisopmaakkosten genaamd, bedragen eveneens eenmalig € 9,75 exclusief 21% assurantiebelasting bij het wijzigen van de autoverzekering. AutoVerzekeringen.nl rekent geen extra kosten.

Kosten voor het beëindigen van uw autoverzekering

Als u de autoverzekering wenst te beëindigen per hoofdvervaldatum (einddatum van uw contract) dan zijn hier geen kosten aan verbonden. Indien u de autoverzekering tussentijds wenst te beëindigen dan brengt de verzekeraar hier € 20,- exclusief assurantiebelasting voor in rekening. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij tussentijdse verkoop van de auto. AutoVerzekeringen.nl brengt geen extra kosten in rekening.

Assurantiebelasting voor autoverzekeringen

Naast de premie van de autoverzekering en de kosten van de verzekeraar betaald u ook nog 21% assurantiebelasting over de premie van uw autoverzekering. Alleen over de premie voor de ongevallen inzittendenverzekering betaald u geen assurantiebelasting. Meer informatie over assurantiebelasting

Herinneringskosten voor openstaande premies

De premie voor uw autoverzekering dient op de vervaldatum van de premie betaald te zijn. Als u de premie voor uw autoverzekering niet op tijd betaald, dan heeft u nog 30 dagen om dit alsnog te doen. Daarna ontvangt u van de verzekeraar nogmaals en herinnering en zal de verzekeraar € 5,- exclusief assurantiebelasting incassokosten of herinneringskosten in rekening gaan brengen. Als u na 50 dagen nog niet betaald zou hebben, dan wordt de incasso uit handen gegevens en ontvangt u een aanmaning waarin de kosten van het incassobureau vermeld staan. Meer informatie