Premiebetaling AutoVerzekeringen

Voorkom problemen met je autoverzekering door de premie tijdig te betalen. Hieronder geven leggen wij uit waarom het belangrijk is om de premie voor je autoverzekering op tijd te betalen en geen achterstand in de betaling van je premie te krijgen.

Procedure premiebetaling autoverzekeringen
De premie van de autoverzekering dient binnen 30 dagen na de vervaldatum te zijn betaald aan de verzekeraar. Na ongeveer 14 dagen ontvangt u een herinnering dat de premie nog niet betaald is. Als de premie na 30 dagen nog altijd niet betaald is vervalt de dekking op uw autoverzekering met terugwerkende kracht per vervaldatum. De auto is dan dus niet meer verzekerd, de autoverzekering wordt afgemeld bij het RDW en de verzekeraar zal € 5,- extra incassokosten gaan rekenen. Na ongeveer 75 dagen wordt de incasso uit handen gegeven aan een incassobureau. Ook deze kosten worden bij u in rekening gebracht. Als de premie na ongeveer 110 dagen nog niet betaald is zal de autoverzekering door verzekeraar met terugwerkende kracht beëindigd worden. De premies voor de autoverzekering blijft u nog steeds verschuldigd.

1. Boete als uw auto niet verzekerd is
Als de premie van de autoverzekering niet betaald is dan zal de verzekeraar de autoverzekering wegens wanbetaling afmelden bij het RDW. Dit betekend dat de Politie bij een controle ook kan zien dat u niet verzekerd bent. De boete voor een auto zonder autoverzekering bedraagt € 380,-

2. Registratie van de wanbetaling in het register van Stichting CIS
Indien u de premie van de autoverzekering niet betaald en de verzekeraar uw autoverzekering beëindigd wordt u meestal ook geregistreerd in het centrale register van Stichting CIS. Als u eenmaal in dit register geregistreerd staat zal het zeer moeilijk worden om nog een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

3. Aansprakelijkheid voor schades
Als de dekking op uw autoverzekering geschorst is dan moet u schades zelf betalen. Als u een schade veroorzaakt aan iemand anders dan zal deze schade betaald moeten worden. De autoverzekering keert niets uit en de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren keert ook geen schade uit. De schade aan de tegenpartij zult u dus zelf moeten betalen.

4. Extra incassokosten bij te late betaling premie autoverzekering
Als de premie voor de autoverzekering na 30 dagen nog niet betaald is zal de verzekeraar incassokosten in rekening gaan brengen. De verzekeraars waar wij mee samenwerken is dit maar € 5,-. Na 75 dagen wordt de incasso uit handen gegeven en worden ook deze kosten in rekening gebracht. Toch zonde van het geld.

Aanvragen van een nieuwe (auto)verzekering
Als de autoverzekering door de verzekeraar opgezegd is zult u ergens een nieuwe autoverzekering moeten gaan aanvragen. Als u geregistreerd staat en uw auto is al een tijdje onverzekerd geweest zal het heel moeilijk worden om uw auto nog te verzekeren. De meeste verzekeraars zullend e aanvraag voor de nieuwe autoverzekering niet accepteren. U kunt dan vaak alleen nog een verzekering tegen een hele hoge premie via Rialto afsluiten.

Betaal de premie van de autoverzekering op tijd
Deze problemen wilt u natuurlijk niet. Het is dus heel belangrijk om de premie te betalen. Ook als u het niet eens bent met de premie of als u de autoverzekering wilt beëindigen. Stuur een e-mail of beëindig de autoverzekering, maar betaal altijd wel de premie van de autoverzekering. Als u teveel premie heeft betaald ontvangt u dit automatisch weer terug. Voorkom problemen!

 

Goedkoopste autoverzekeringen vergelijken met hoge kortingen
Besparen op uw autoverzekering? Klik hier om de goedkoopste autoverzekeringen te vergelijken, te berekenen en autoverzekeringen direct met hoge korting online af te sluiten. Jaarlijks automatisch een nieuwe vergelijking van uw autoverzekering om ook nog eens altijd de goedkoopste autoverzekering te houden! Premie autoverzekering berekenen >>

 

Allsecur Autoverzekeringen | Centraal Beheer AutoverzekeringenFBTO Autoverzekeringen | Independer Autoverzekeringen | Inshared Autoverzekeringen | Ohra Autoverzekeringen | Premie.nl Autoverzekeringen | Univé Autoverzeekringen | Verzekeruzelf Autoverzekeringen | Verzekeringssite Autoverzekeringen | Zelf.nl Autoverzekeringen | Autoverzekering bij problemen | Vergelijking AutoVerzekeringen | Dekkingen Autoverzekeringen | Oldtimer Autoverzekeringen | Zakelijke Autoverzekeringen | Beëindigen AutoVerzekeringen | Inloggen AutoVerzekeringen.nl