KIWA SCM Alarmklassen

Hieronder vindt u de functionele eigenschappen van alle soorten beveiligingssystemen.

Startonderbrekers (klasse 1)

De eerste soort beveiligingssystemen bestaat uit een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een andere, extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening. Het systeem bevat geen inbraakdetectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement.

Alarmsysteem (klasse 2)

Klasse 2 alarmsystemen bestaan uit een automatisch inschakelende dubbele blokkering (net als klasse 1), omtrekdetectie en ruimtelijke detectie, akoestisch signalering door middel van een sirene (zonder noodstroom) en optische signalering.

Alarmsysteem (klasse 3)

Klasse 3 alarmsystemen hebben naast de beveiliging van klasse 2 een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening.

Voertuigvolgsystemen VVS of VVSPlus (voorheen klasse 4 en 5)

Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een voertuigvolgsysteem VVS (voorheen klasse 4 of 5 systeem) is altijd een combinatie van een Kiwa SCM goedgekeurd klasse 1,2 of 3 systeem plus een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen VVS e VVSPlus is dat bij een VVSPlus (voertuigvolgsysteem plus) systeem het voertuigvolgsysteem is voorzien van een "jamming detectie".Een systeem voorzien van jammingdetectie schakelt, wanneer er jamming wordt waargenomen, automatisch een blokkeerconditie in, welke voorkomt dat het voertuig opnieuw gestart kan worden. Jamming detectie is dus een aanvulling op de bestaande specifieke voertuigvolgsystemen.

De diefstal en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers (PAC's). Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie. Bij de verzekeraar dient u aan te tonen dat u een abonnement voor uw vertuigvolgsysteem heeft.

Hieronder de Kiwa SCM voertuigvolgsystemen:
Kiwa SCM Klasse 1, 2 of 3 + VVS : Kiwa SCM Klasse 1, 2 of 3 + Voertuigvolgsysteem
Kiwa SCM Klasse 1, 2 of 3 + VVSPlus : Kiwa SCM Klasse 1, 2 of 3 + Voertuigvolgsysteem met jamming detectie

Controle van uw certificering

U kunt zelf controleren of uw auto is voorzien van een KIWA SCM goedgekeurd alarmsysteem. Op de website van Kiwa SCM kunt u uw kenteken invoeren, waarna u ziet of uw auto is voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem.

Voor meer informatie over KIWA SCM Alarmklassen

Certificeringsinstituut KIWA SCM Certificatie    
Internetsite http://www.kiwascm.nl/content.aspx?id=35    
Kentekencheck http://www.kiwascm.nl/Particulier/kentekencheck    

 

Goedkoopste autoverzekeringen vergelijken met hoge kortingen
Besparen op uw autoverzekering? Klik hier om de goedkoopste autoverzekeringen te vergelijken, te berekenen en autoverzekeringen direct met hoge korting online af te sluiten. Jaarlijks automatisch een nieuwe vergelijking van uw autoverzekering om ook nog eens altijd de goedkoopste autoverzekering te houden! Premie autoverzekering berekenen >>