Voorwaarden van AutoVerzekeringen vergelijken

De premie van uw autoverzekering is belangrijk, maar vergeet niet ook de voorwaarden van de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zitten vaak grote verschillen in de polisvoorwaarden.

Welke polisvoorwaarden zijn voor autoverzekeringen belangrijk?

De voorwaarden van autoverzekeringen zijn heel erg belangrijk. In de polisvoorwaarden staat onder andere omschreven op welke schade uitkering u recht heeft en in welke gevallen de verzekeraar wel schade uitkeert en in welke situaties niet. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voorwaarden waar u op moet letten.

Eigen risico op de autoverzekering

Meestal heeft een autoverzekering een eigen risico. Het eigen risico is dat deel van de schade dat u zelf dient te betalen. Hoe hoger het eigen risico, hoe groter het bedrag dat u zelf moet betalen en hoe lager de premie kan zijn. De hoogte van het eigen risico staat op de polis of in de voorwaarden van de autoverzekering.

Keuze voor een schadehersteller

In de polisvoorwaarden kan staan dat u een schade moet herstellen bij een door de verzekeraar geselecteerde hersteller. U heeft in dit geval geen vrije keuze waar u de schade aan uw auto laat herstellen. In de polisvoorwaarden staat dan meestal ook dat uw eigen risico bijvoorbeeld wordt verhoogd naar € 500,- als u de schade toch door een andere schadehersteller laat repareren. Dit kan flink in de premie voor de autoverzekering schelen.

Nieuwwaarderegeling voor autoverzekeringen

Als de auto casco is verzekerd dan is de nieuwwaarderegeling in de voorwaarden erg belangrijk voor de hoogte van de schade die uitgekeerd wordt. In de meeste polisvoorwaarden wordt gedurende de eerste 12 maanden de auto tegen nieuwwaarde verzekerd is, daarna daalt de verzekerde waarde met een bepaald percentage. Er zijn ook autoverzekeringen waar in de polisvoorwaarden staat dat de auto de eerste 2 of zelfs 3 jaar voor de nieuwwaarde verzekerd is. Uiteraard scheelt dit in de premie van de autoverzekering.

Meer polisvoorwaarden

Uiteraard zijn er nog veel meer voorwaarden voor autoverzekeringen die van belang kunnen zijn. Ook kan het zijn dat u specifieke polisvoorwaarden belangrijk vind. Maak na het vergelijken van de premie daarom ook altijd een vergelijking van de voorwaarden voor het vinden van de gunstigste autoverzekering.