Spring naar hoofd-inhoud

Auto verzekeren met laagste premie en hoge korting

Eenvoudig zelf online je auto verzekeren via AutoVerzekeringen.nl

Auto verzekeren met laagste premie en hoge korting? Maak een vrijblijvende berekening op AutoVerzekeringen.nl Je auto verzekeren doe je eenvoudig en snel. Overigens ben je wettelijk verplicht om je auto minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Start de vergelijking voor de goedkoopste verzekering om je auto te verzekeren.

Auto verzekeren en direct regelen

Vul de gegevens in, maak de vergelijking, kies de gunstigste autoverzekering en verzeker je auto

Waarom moet je een auto verzekeren?

Als eigenaar van een auto ben je wettelijk verplicht om de auto minimaal voor de wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Een auto kost vaak best veel geld en het is zonde als deze door een grote schade ineens waardeloos is geworden.

Daarom is het verstandig om een jongere auto, die nog veel geld waard is, ook te verzekeren voor schade aan de auto zelf. Op een volledig casco verzekering zijn de meeste schades verzekerd, dus ook een schade aan je eigen auto zoals een deuk of een grote kras.

Bij een beperkt casco dekking is met name brand, diefstal en ruitschade verzekerd. Ook voor oudere auto's kan het gunstig zijn om je auto tegen beperkt casco te verzekeren, omdat de premie niet veel hoger is dan de WA-verzekering en je ruitschade en ruitvervanging gewoon verzekerd is. verzekringAlleen als je auto is afgemeld bij de RDW en niet op de openbare weg staat of komt hoef je de auto niet te verzekeren.

Je auto tegen de laagste premie verzekeren

Betaal niet te veel voor je autoverzekering. Maak daarom een vergelijking van verschillende autoverzekeringen om de laagste premie te vinden. Je moet alleen wel even opletten of de goedkoopste autoverzekering wel genoeg dekking biedt of bijvoorbeeld geen veel te hoog eigen risico heeft.

Veel gestelde vragen (FAQ) over je auto verzekeren

Je auto verzekeren gaat in een aantal simpele stappen:

 1. Ga naar onze vergelijker voor autoverzekeringen
 2. Vul de gegevens van je auto in
 3. Vul de gegevens van de regelmatig bestuurder in
 4. Kies de gewenste dekking WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco (allrisk)
 5. Vergelijk de verzekeraars en kies de gunstigste auto verzekering
 6. Selecteer de gewenste aanvullende dekkkingen, zoals ongevallen inzittende, schade inzittenden, verhaalsrechtsbijstand en pechhulp
 7. De autoverzekering aanvragen door de overige gegevens in te vullen

Uiteraard een goede vraag. 6 goede redenen om je auto via ons te verzekeren:

 1. Uitgebreide vergelijking voor autoverzekeringen, zodat je de voordeligste autoverzekering vind
 2. Standaard ongeveer 10% korting op je premie, zodat je de goedkoopste autoverzekering vind
 3. Een digitale PolisMap en PolisMap App voor iOs en Android om alles digitaal in te zien, te wijzigen en schade te melden
 4. Een VIP schadeservice voor casco dekkingen met o.a. gratis haal- en brengservice
 5. Na iedere schade altijd een claimanalyse met een berekening of je een schade beter wel of juist beter niet kunt claimen
 6. Automatisch een jaarlijkse vergelijking van je autoverzekering

Je auto moet in ieder geval voor WA, oftewel wettelijke aansprakelijkheid, verzekerd zijn. Dan ben je verzekerd als je schade bij iemand anders veroorzaakt. Zeker voor oudere auto's (vanaf plm. 10 jaar) is deze dekking vaak voldoende. Daarnaast kun je de autoverzekering uitbreiden met een dekking voor brand, diefstal of ruitschade aan je auto met een beperkt casco dekking, ook wel mini casco of WA+ genoemd. Dit is meestal verstandig voor auto's van middelbare leeftijd (plm. 5-12 jaar). Als je de auto voor bijna alle schades wilt verzekeren dan moet je een volledig casco dekking aanvragen, ook wel allrisk of all-risks genoemd. Dit is meestal verstandig voor nieuwe of jonge auto's (plm. 0-7 jaar). Uiteraard is de juiste keuze voor de juiste dekking wel afhankelijk van je situatie en je wensen.

In de vergelijking van AutoVerzekeringen.nl vergelijken wij de onderstaande verzekeraars om je auto te verzekeren:

 • a.s.r.
 • AvĂ©ro Achmea
 • Bovemij
 • Nationale-Nederlanden (incl. Delta Lloyd)
 • Reaal
 • Voogd & Voogd

Jazeker, je hebt 14 dagen bedenktijd om je autoverzekering kosteloos per ingangsdatum te annuleren.