Spring naar hoofd-inhoud

Volledig Casco (Allrisk dekking) voor autoverzekeringen

Ook wel allrisk of all-risks genoemd

Wat is wa volledig casco dekking?

Een volledig casco dekking, ook wel Allrisk genoemd, is een uitgebreide verzekering. Deze autoverzekering keert ook een bedrag uit als je bijvoorbeeld zelf een deuk in je auto veroorzaakt, voor zelf veroorzaakte schades of een onbekend iemand je auto heeft beschadigd.

 

Wanneer is het handig om je volledig casco te verzekeren?

Volledig casco, ook wel allrisk genaamd, is een uitbreiding van de aansprakelijkheidsdekking. De aansprakelijkheidsdekking biedt dekking voor schade die aan iemand anders is veroorzaakt. De volledig casco dekking (all-risks) biedt een uitgebreide vergoeding voor schade aan je eigen auto. De beperkt casco dekking biedt dekking voor een zeer groot aantal risico's. De belangrijkste dekkingen zijn zelf veroorzaakte schade aan de eigen auto of schade die door een onbekende derde of door iets anders van buitenaf is veroorzaakt. Dit is de meest gekozen dekking voor autoverzekeringen voor auto's van nieuw tot ongeveer 6 jaar oud.

 

Premie volledig casco (all-risks) autoverzekering

Eerst wordt de premie voor de wettelijke aansprakelijkheidsdekking berekend. Daarna wordt de premie verhoogd met de aanvullende premie voor de volledig casco dekking. De premie voor de autoverzekering wordt in de meeste gevallen bepaald door de nieuwwaarde of cataloguswaarde van de auto. De nieuwwaarde van de auto is het bedrag dat een zelfde of vergelijkbare auto nieuw zou kosten. Hoe hoger de nieuwwaarde of cataloguswaarde van de auto, hoe hoger de premie. Uiteraard zijn de opgebouwde schadevrije jaren ook van grote invloed op de korting en dus de hoogte van de premie. Als je de auto niet kunt missen en je niet genoeg geld hebt om direct een nieuwe te kopen als de auto total loss is, dan adviseren wij een volledig casco verzekering af te sluiten.

 

Voordelen volledig casco verzekering

 

SituatieWA dekking Beperkt Casco Volledig Casco 
Schade aan anderen
Ruitschade en ruitvervanging 
Brand, explosie en kortsluiting 
Diefstal, verduistering en joyriding 
Aanrijding met wild en dergelijke 
Neerstortende vliegtuigen 
Transport van de auto 
Botsen en omslaan  
Te water of van de weg raken  
Van buiten komende onheilen  

Wanneer kies ik voor een volledig casco dekking?

Een autoverzekering met een volledige casco dekking, dus inclusief schade aan de auto zelf, sluit je meestal af voor nieuwe of duurdere auto's. Bijvoorbeeld voor auto's tot ongeveer 7 jaar oud. Je sluit deze allrisk autoverzekering ook af als je moeilijk zonder je auto kunt. Ook als je een schade of totaal verlies van je auto niet makkelijk zelf kunt betalen.