Korting op de premie van je autoverzekeringen

Hoge korting op je autoverzekeringen door de autoverzekering zelf online en met premiekorting te vergelijken de digitaal aan te vragen via AutoVerzekeringen.nl. De korting is al in de vergelijking voor de autoverzekeringen verwerkt. Deze korting is voor al onze autoverzekeringen gelijk.

 

Korting

Een korting is een vermindering van de oorspronkelijke prijs. Bij een autoverzekering is dit dus een verlaging van de premie. Dit betekend dus dat onze autoverzekeringen, door de korting, lager zijn dat van de verzekeraar rechtstreeks. Wij nemen namelijk genoegen met een lagere vergoeding van de verzekeraar. Dit voordeel geven wij vervolgens direct door aan jou in de vorm van een premiekorting. 

 

Premiekorting

Een premiekrorting is een korting op de premie van je verzekering. De premiekorting wordt door ons automatisch berekend in onze vergelijker voor autoverzekeringen. De korting wordt berekend over de de standaard premie van de verzekeraar. De premiekorting is bij ons een vast percentage van de standaard premie.

 

Hoe werkt de korting op de autoverzekering?

De korting wordt in mindering gebracht op de premie voor je autoverzekering. Als intermediair ontvangen wij een vergoeding van de verzekeraar, provisie genoemd. Deze provisie is een percentage van de premie. Omdat je bij ons veel zelf doet door de autoverzekering digitaal aan te vragen hebben wij onze provisie verlaagd. Deze provisieverlaging wordt als korting in de premie verrekend. De korting is al verwerkt in onze vergelijking voor autoverzekeringen. Deze korting is dus niet apart zichtbaar, maar al in de getoonde premie verrekend.

 

Collecitviteitskorting

Als je een autoverzekering via je werkgever afsluit, dan krijg je meestal een collectiviteitskorting op de premie van je autoverzekering. Dat is meestal echter maar voor één verzekeraar en heb je weinig keuze. Bij ons vergelijk je eerst de goedkoopste autoverzekeringen en op deze goedkoopste autoverzekering krijg je ook nog eens onze vaste hoge korting. Dat is meestal veel voordeliger.

 

Bonus-/maluskorting op basis van de schadevrije jaren

Een ander soort korting is de premiekorting die je op de premie krijgt voor het schadevrij rijden met de auto. Voor ieder jaar dat je schadevrij rijdt bouw je schadevrije jaren en ontvang je extra korting op je premie. De bonus-/maluskorting wordt dit ook wel genoemd. De meeste verzekeraars werken doorvoor met een zogenaamde bonus-/malusladder of BM-ladder. Deze korting kan wel oplopen tot 80% van de premie.

 

Autoverzekering met korting aanvragen

Maak een uitgebreide vergelijking van autoverzekeringen inclusief hoge korting. Klik hier om de premie voor je autoverzekering inclusief de premiekoring te berekenen.

Veel gestelde vragen (FAQ) over korting op je autoverzekering

De korting op onze autoverzekeringen is tussen de 5% en 12%. De korting kan nog wel eens wijzigen. Wel is de korting voor alle verzekeraars altijd gelijk, zodat de vergelijking eerlijk blijft.

Dit kun je niet zien. Je zou op een andere website ook de premie van de autoverzekeringen kunnen berekenen en deze premies dan vergelijken. Dan kun je zien dat onze premie voor dezelfde autoverzekering waarschijnlijk lager is.

Omdat wij volledig digitaal en online kunnen werken en omdat je heel veel zelf doet kunnen wij genoegen nemen met een lagere vergoeding van de verzekeraar. Deze lagere vergoeding van de verzekeraar wordt als korting op de premie verrekend.

Dat zou kunnen, maar meestal is onze standaard korting minimaal even hoog. Daarnaast heb je bij ons het voordeel dat je een groot aantal autoverzekeringen kunt vergelijken. Je vind bij ons dus de laagste premie en krijg je ook nog eens een flinke korting op je premie. Meestal is dat voordeliger dan een collectiviteitskorting.

Hoogstwaarschijnlijk wel. Hoe hoog de eventuele korting op andere websites is weten wij helaas niet. Ook kan dit uiteraard nog wel eens veranderen. Wij weten in ieder geval dat onze korting relatief hoog is.

De autoverzekering van ANWB is eigenlijk van Unigarant. De ANWB biedt aan leden een korting van 10% korting. Dit kan de ANWB doen, omdat zij eigenaar zijn van Unigarant. De autoverzekering is ook in onze vergelijking opgenomen. Onze startaard premiekorting is meestal ook minimaal 10% korting, waardoor onze autoverzekering minimaal even gunstig is als die van de ANWB.

Deze 25% korting van promovendum is een korting op de premie van je eigen autoverzekering als je overstapt. Dit is een tijdelijke (2021) kortingsactie van Promovendum. Als via AutoVerzekerignen.nl een nieuwe vergelijking van je autoverzekering maakt kun je misschien ook al 25% besparen. Verder bieden wij standaard ook nog eens een korting van 10% op alle autoverzekeringen. Verder is de autoverzekering van Promovendum alleen voor hoger opgeleiden, bij ons is iedereen welkom.

Op dit moment (februari 2021) heeft Rabobank een kortingsactie op de autoverzekeringen van Interpolis. Rabobank is overigens eigenaar van Interpolis. Rabobank biedt maar één autoverzekering aan. Wij bieden een vergelijking van een groot aantal autoverzekeringen aan en daarnaast ook nog eens 10% korting. Meestal zijn onze autoverzekeringen hierdoor gunstiger.