Kilometers per jaar (kilometrage) autoverzekering

Het aantal kilometer dat je per jaar rijd is van invloed op de premie voor je autoverzekering

Het kilometrage is het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Het aantal kilometers dat je per jaar ongeveer gaat rijden met je auto is van belang voor de premie van je autoverzekering. Bij het selecteren van een autoverzekering moet je ook rekening houden met je rijgewoonten, vooral je kilometrage. Hoe meer kilometers je per jaar rijdt, hoe hoger de premie voor je autoverzekering is. De kilometrage heeft overigens heel weinig invloed op de premie.

Veel gestelde vragen (FAQ) over gereden kilometers per jaar (kilometrage)

Nee, dat is niet nodig. Bij het aanvragen van de autoverzekering schat je zo goed mogelijk in hoeveel kilometers je verwacht te gaan rijden en dat aantal vul je in. Je hoeft hier niet extra voorzichtig bij te zijn.

Nee, een aantal verzekeraars rekenen dezelfde premie ongeacht het aantal kilometers dat je per jaar rijd. Dit verschilt dus per verzekeraar.

Pas op het moment dat je een schade hebt zal de verzekeraar naar het aantal gereden kilometers kijken. Als je aanzienlijk meer kilometers hebt gereden dan je bij de aanvraag hebt opgegeven zal de verzekeraar dit willen corrigeren. Hoogstwaarschijnlijk zal de verzekeraar het verschil in premie dan alsnog in rekening brengen.

Nee, je bent wel verzekerd. De verzekeraar kan wel de hogere premie alsnog bij jou in rekening brengen. Alleen als je het aantal kilometers moedwillig te laag hebt opgeven kan de verzekeraar een schadeuitkering weigeren.

Dan moet je dit zo snel mogelijk doorgeven. Dan kan je autoverzekering aangepast worden. Bij AutoVerzekeringen kan dit via de PolisMap of door een e-mail te sturen aan service@autoverzekeringen.nl

Als je éénmalig meer kilometers hebt gereden, dan is dat geen ramp. Ook hoe je de autoverzekering hier niet op aan te passen. Pas op het moment dat je structureel meer kilometers hebt gereden en/of gaat rijden moet je de autoverzekering wijzigen.

Autoverzekeringen vergelijken & afsluiten

Vergelijk, selecteer de gunstigste autoverzekering en vraag digitaal aan