Spring naar hoofd-inhoud

Problemen met het afsluiten van een autoverzekering?

AutoVerzekeringen.nl heeft altijd een oplossing als het aanvragen van een autoverzekering niet lukt

Problemen met het afsluiten van een autoverzekering? Wordt de aanvraag voor je autoverzekering niet geaccepteerd? AutoVerzekeringen.nl biedt altijd een oplossing. Een verzekeraar kan een aanvraag voor een autoverzekering niet accepteren als je bijvoorbeeld een keer een premieachterstand hebt gehad. Of door je schadeverleden omdat je (teveel) schades hebt gehad. Uiteraard kunnen er ook andere redenen zijn. AutoVerzekeringen.nl biedt echter altijd een oplossing!

Waarom wordt de aanvraag voor mijn autoverzekering niet geaccepteerd?

Als de verzekeraar de aanvraag voor een autoverzekering niet accepteerd, dan is dat uiteraard heel vervelend. Het niet accepteren van de aangevraagde autoverzekering kan meerdere redenen hebben. Hieronder een aantal mogelijke redenen voor het afwijzen van de aanvraag voor een autoverzekering.

Betalingsverleden

Als je in het verleden (een aantal) premies niet hebt betaald kan de verzekeraar je afwijzen in verband met je betalingsgedrag

Schadeverleden

Als je in het verleden bij meerdere schades betrokken bent geweest, dan kan het zijn dat de autoverzekeraar je aanvraag niet accepteerd, omdat je al meerdere schades hebt gehad

Auto en/of bestuurder

De combinatie van een jonge bestuurder en een snelle auto wordt niet altijd geaccepteerd. Ook zijn er verzekeraars die geen exclusieve, dure of hele snelle auto's niet accepteren.

Hoe kan ik problemen bij de acceptatie van mijn autoverzekering oplossen?

Door je aanvraag voor een autoverzekering via ons aan te vragen. AutoVerzekeringen.nl biedt nagenoeg altijd een oplossing als je problemen hebt met het aanvragen van een autoverzekering. Hoe kun je bij ons wel een autoverzekering aanvragen?

 

1. Aanvraag autoverzekering invullen op onze website

Je kunt de aanvraag voor de autoverzekering via onze website invullen en aan ons versturen. Als de ingezonden aanvraag door de verzekeraar onverhoopt niet wordt geaccepteerd kunnen wij op basis van deze gegevens alternatieven voor je vinden. Je moet er wel rekening mee houden dat de premie vaak wel een stuk hoger is.

 

2. Aanvraag via een ander formulier invullen

Als het niet lukt om de aanvraag voor je autoverzekering bij stap 1 in te vullen of als er geen verzekeringen getoond worden, dan hebben wij een tweede mogelijkheid om een autoverzekering aan te vragen.

  • Naar alternatieve aanvraag autoverzekering >>

 

3. Aanvraag voor een autoverzekering via een aanvraagformulier

Als stap 1 en stap 2 beiden niet lukt, dan kun je nog een aanvraagformulier downloaden, invullen en ondertekend aan ons toesturen.

Veel gestelde vragen (FAQ) over problemen bij het aanvragen van een autoverzekering

Ten eerste gaan wij op zoek naar een verzekeraar die je auto wel wil verzekeren. Als dit niet lukt dan kunnen wij een op maat gemaakt maatwerk voorstel opvragen bij De Vereende. De Vereende biedt nagenoeg altijd een oplossing voor iedereen.

Een schade kan altijd en daar heb je juist je verzekering voor. Het kan zijn dat je echter meerdere schades in een kortere tijd, bijvoorbeeld 5 jaar, hebt gehad. Dan wil de nieuwe verzekeraar niet het risico lopen dat je met je nieuwe verzekering wederom meerdere schades krijgt. Ook als de schades buiten je schuld zijn kan de verzekeraar je aanvraag hierdoor afwijzen.

Als je de premie een keer niet betaald hebt, dan is dit geen probleem Als je meerdere premies niet betaald hebt en de verzekeraar de verzekering opzegt wegens wanbetaling, dan wordt dit meestal geregistreerd in het register van de Stichting CIS. Een verzekeraar heeft liever klanten die hun premies (op tijd) betalen. Als je verzekering een keer is opgezegd door wanbetaling, dan kan het zijn dat de nieuwe verzekeraar je aanvraag niet accepteerd.

Autoverzekering aanvragen

Problemen met het aanvragen van een autoverzekering? Via AutoVerzekerimngen.nl bieden wij altijd een oplossing! Klik hier om de autoverzekering aan te vragen.