Pechservice voor auto's

Aanvullende dekking op je autoverzekering

Pechservice voor auto's voor als je met pech komt te staan. Dit is een aanvullende dekking op je autoverzekering voor pechservice. Als je pech hebt met je auto zorg de pechservice voor hulp. Voor de pechhulp heb je de keuze uit pechservice in Nederland of hulp binnen Europa en met of zonder hulp in je eigen woonplaats.

Dekking van de pechservice voor je auto

Een pechserviceverzekering biedt hulp bij pech onderweg met je auto. Deze pechhulp is vergelijkbaar met de ANWB en Route Mobiel en is ook af te sluiten voor de eigen woonplaats, voor heel Nederland en voor heel Europa. De pechhulp is als extra dekking bij de autoverzekeringen aan te vragen en kost slechts een paar Euro per maand.

  Soorten pechservice voor je auto

  De vijf vormen die je als pechservice kunt kiezen zijn :

  1. Persoonsgebonden - Bij de ANWB heb je persoonlijk recht op pechservice ongeacht met welke auto je rijdt
  2. Aparte pechhulpdienst - Je kunt bij RouteMobiel, Bovag en Allianz Partners een losse pechservice afsluiten voor je auto
  3. Pechhulp via autodealer - Een aantal merken bieden gedurende de eerste jaren pechhulp bij de aanschaf van je auto aan
  4. Pechhulpverzekering - De pechhulp is als aanvullende dekking bij je autoverzekering af te sluiten of als aparte verzekering
  5. Pechhulp reisverzekering - Bij de reisverzekering kun je meestal ook aparte pechhulp voor je auto verzekeren. Deze geldt alleen als je op vakantie bent.

  Keuzemogelijkheden pechservice

  Voor deze aanvullende verzekering voor pechhulp heb je meerdere keuzemogelijkheden voor de dekking :

  • Nederland zonder woonplaats
  • Nederland inclusief woonplaats
  • Europa zonder woonplaats
  • Europa met woonplaats

  Veel gestelde vragen (FAQ) voor pechservice bij autoverzekeringen

  Ja, meestal helpt je pechservice ook als je verkeerde brandstof hebt getankt. Als de wegenwacht het ter plekke kan oplossen, dan is dit kosteloos. Als je auto naar een garage gesleept moet worden, dan zijn de sleepkosten gedekt. De repartie in de garage valt vervolgens helaas meestal niet onder de pechservice.

  Meestal wel. Als je pech krijgt met je auto kun je in sommige gevallen kosteloos een vervangende auto krijgen. In dat geval moet de reparatie niet ter plekke uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast moet de garage de reparatie niet binnen 24 uur kunnen oplossen. Overigens zijn de brandstofkosten uiteraard wel voor iegen rekening.