Autoverzekering voor een tweede gezinsauto

Bespaar op je premie met de tweede gezinsauto regeling voor autoverzekeringen

Als je twee auto's in het gezin hebt, dan kan een tweede gezinsauto regeling voor de autoverzekering veel voordeel opleveren. Op de tweede auto van je partner kun je, onder bepaalde voorwaarden, extra korting op de premie krijgen. Schadevrije jaren bouw je per auto op. De schadevrije jaren van de eerste auto gelden dan niet voor de tweede auto. Hier is een gunstige tweedegezinsautoregeling voor, maar wat is de gunstige oplossing? Bij AutoVerzekeringen.nl bieden wij de gunstigste combinatie voor de eerste en de tweede autoverzekering.

  Korting op de autoverzekering voor een tweede gezinsauto

  Op een autoverzekering bouwt de regelmatig bestuurder de schadevrije jaren op. Voor ieder jaar dat de bestuurder schadevrij heeft gereden krijgt de bestuurder een extra schadevrij jaar op zijn autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de korting op de premie van de autoverzekering. Als u een extra tweede auto aanschaft heeft de regelmatig bestuurder van deze extra auto meestal nog geen schadevrije jaren opgebouwd en start dus met een lage korting op premie van de autoverzekering.

  Als de tweede gezinsauto bij de zelfde verzekeraar als de autoverzekering van de eerste auto afgesloten wordt ontvangt u op de autoverzekering voor de tweede gezinsauto meestal dezelfde korting als op de autoverzekering van de eerste gezinsauto, meestal wel tot een bepaald maximum. Ondertussen bouwt u op de autoverzekering voor de tweede gezinsauto ook wel gewoon weer schadevrije jaren op.

   Gunstigste autoverzekering voor de 2e gezinsauto via AutoVerzekeringen.nl

   Normaal bent u voor de autoverzekering van de tweede gezinsauto veroordeeld tot de verzekeraar van de eerste autoverzekering. Deze hoeft zeker niet de gunstigste te zijn. Als u de eerste én de tweede autoverzekering via AutoVerzekeringen.nl afsluit kunt u ook voor de autoverzekering van de tweede auto een uitgebreide vergelijking maken. De verzekeraar van de tweede auto hoeft niet altijd het zelfde te zijn als de verzekeraar van de eerste autoverzekering. Toch krijgt u op de autoverzekering voor de tweede gezinsauto wel extra korting. Voordeliger kunnen wij het niet maken.

    Voorwaarden tweedegezinsauto regeling

    De meeste verzekeraars kennen een regeling dat de rekenkundige schadevrije jaren van het eerste motorrijtuig op het tweede motorrijtuig als extra bonustreden kunnen worden gegeven. In het algemeen geldt dat wanneer aan de volgende voorwaarden wordt voldaan, van deze regeling gebruik kan worden gemaakt:

    • Het kenteken van de tweede auto staat op naam van (de partner van) de bestuurder van het eerste motorrijtuig.
    • De partner is de regelmatige bestuurder van het tweede motorrijtuig.
    • De partner woont op hetzelfde adres als de bestuurder van het eerste motorrijtuig. De partner is minimaal 24 jaar oud.
    • De partner heeft geen negatieve schadevrije jaren (malusregistratie).
    • Beide regelmatige bestuurders hebben het afgelopen jaar geen schuldschade gehad.
    • Het eerste of tweede motorrijtuig is een personenauto, bestelauto of motor
    • De auto wordt particulier gebruikt (dus niet -deels- zakelijk)
    • Het eerste of tweede motorrijtuig is géén bromfiets, quad, trike, oldtimer of kampeerauto
    • Het aantal extra bonustreden is beperkt tot de laagste trede van de maximale bonus/maluskorting

    Let op: per verzekeraar kunnen aanvullende of afwijkende voorwaarden gelden. Het aantal extra bonustreden kan per verzekeraar verschillen. Daarnaast is het maximale aantal extra bonustreden altijd beperkt tot de laagste trede van de maximale korting.

    De extra voertuigkorting is niet mogelijk:

    • In combinatie met een personenauto, bestelauto of motor met zakelijk gebruik
    • Als de bestuurder een kind van de verzekeringnemer en/of partner is
    • Als de verzekering van de eerste auto een negatief aantal schadevrije jaren heeft

    Het recht op extra korting op basis van de extra voertuigkorting vervalt zodra de verzekering van het eerste motorrijtuig wordt beëindigd.

    Voorstel tweede gezinsauto opvragen?

    Als u al twee autoverzekeringen heeft, dan kun je gebruik maken van het formulier hieronder. Als je één auto met een autoverzekering en hebt en je koopt een tweede gezinsauto? Stuur dan de verzekering van de eerste verzekering en de gegevens van de nieuwe auto (kenteken en meldcode en gewenste dekking) via het onderstaande formulier of per e-mail aan ons toe.

    Opvragen voorstel autoverzekering voor tweede gezinsauto

    Benodigde gegevens

    Veel gestelde vragen (FAQ) autoverzekering voor tweede gezinsauto

    Wij berekenen iedere mogelijke combinatie van autoverzekeringen voor de eerste en de tweede auto. Vervolgens maken wij een voorstel van de gunstigste combinatie van de twee autoverzekeringen bij elkaar opgeteld. Vraag bij ons vrijblijvend een vergelijking op.