Spring naar hoofd-inhoud

Schade eenvoudig melden en zorgeloos herstellen

Maak gebruik van onze VIP schadeservice en het herstellen van je autoschade wordt helemaal door ons geregeld

Als je een schade hebt, dan is dat al vervelend genoeg. Schades proberen wij daarom zo snel een eenvoudig mogelijk voor je op te lossen. Als je auto bij ons casco verzekerd is, dan bieden wij je onze VIP schadeservice aan, zodat een autoschade helemaal voor je geregeld wordt. Het melden van je schade gaat heel eenvoudig via de PolisMap. Voor een schade die verhaald moet worden bieden wij graag onze gratis verhaalservice aan.

Online schade melden voor je autoverzekering

Een schade melden voor je autoverzekering is heel simpel. Vul het aanrijdingsformulier op de voor- én achterzijde in. Je kunt de schade het makkelijk en snel melden via je PolisMap of via onze PolisMap App en stuur het gescande of gefotografeerde schadeformulier direct mee.

 • Wij melden de schade direct digitaal bij je verzekeraar
 • Als de tegenpartij aansprakelijkheid is sturen wij je schadeclaim door naar de rechtsbijstandsverzekeraar of wij schakelen de gratis verhaalservice voor je in.
 • Als je een casco-dekking en een schade aan je auto hebt, dan gaan wij direct de schade voor je laten repareren via onze VIP schadeherstelservice

Stappen voor het melden van je schade

Je kunt de schade online melden via de PolisMap of via onze PolisMap App. Om de schade te melden volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de PolisMap of onze PolisMap App
 2. Klik op 'schade melden'
 3. Vervolgens op 'ik heb een aanrijding gehad'
 4. Klik op je autoverzekering
 5. Vul de vragen verder in
 6. Voeg foto's en het aanrijdingsformulier direct toe

Schadeherstel via VIP schadeservice of zelf hersteller kiezen

Na het aanmelden van je schade gaan wij een hersteller voor je zoeken. Als je liever zelf een schadehersteller kiest, dan kan dat uiteraard ook. Wij adviseren je dan altijd wel om een schadehersteller via MijnSchadehersteller.nl te zoeken. Vul je kenteken of polisnummer in en je vind de schadeherstellers die door jóuw verzekeraar zijn geselecteerd. Hier vind je veel goede schadeherstellers bij jou in de buurt. De voordelen van deze geselecteerde schadeherstellers is onder andere:

Voordelen van MijnSchadehersteller.nl:

 • Je eigen risico wordt in de meeste gevallen verlaagd met tientallen euro's
 • Vervangend vervoer wordt 100% vergoed
 • De autoschade wordt snel én vakkundig hersteld
 • Je hebt garantie op de herstelde schade
 • De kosten, met uitzondering van het eigen risico, worden door uw verzekeringsmaatschappij rechtstreeks aan het schadeherstelbedrijf betaald, zodat je daar geen omkijken naar heb.

Schade verhalen op de tegenpartij

Als de tegenpartij aansprakelijk is voor je schade, dan kan de schade op de tegenpartij verhaald worden. Als je een volledig casco (allrisks) dekking, een verhaalsrechtsbijstand of een andere rechtsbijstandsverzekering hebt, dan kan de verzekeraar de verhaalsschade op de tegenpartij verhalen. Heb je geen recht op rechtsbijstand, dan kun je toch de schade bij ons melden en zullen wij onze gratis verhaalservice inschakelen.

Automatische claimanalyse na een schade

Is het verstandig om een schade op je autoverzekering te claimen of niet? Als je een schade hebt die niet te verhalen is op een tegenpartij dan heeft dit gevolgen voor je schadevrije jaren. Ieder jaar dat je geen schade hebt krijg je een schadevrij jaar extra. Voor iedere schade die je hebt gaan er 5 schadevrije jaren af. Hierdoor wordt je premie vaak (een stuk) hoger. Het is dus belangrijk om te berekenen wat voordeliger is. De schade claimen en vergoed krijgen met eventueel een hogere premie, of de schade voor eigen risico nemen en je lagere premie behouden.

Schade claimen of niet

Na een schade maken wij voor onze klanten automatisch een claimanalyse of het verstandig is om de schade te claimen of niet. Je hebt dan een jaar vanaf de schadedatum de tijd om de schade terug te betalen. Daarna zal de verzekeraar je schadevrije jaren herstellen en je premie verlagen.

Online schade melden via de digitale PolisMap

Als je een schade hebt aan je auto of een schade bij iemand anders hebt veroorzaakt, dan kun je de schade claimen op je autoverzekering. Inloggen op de PolisMap om een schade te melden >>