Spring naar hoofd-inhoud

Autoverzekering aanvragen

Autoverzekering aanvragen door een vergelijking van een groot aantal autoverzekeringen te maken. Daarna direct de goedkoopste autoverzekering direct online aanvragen. Het aanvragen van een autoverzekering is heel eenvoudig. Als je een autoverzekering wilt aanvragen kun je het beste eerst een groot aantal autoverzekeringen vergelijken. De aanvraag voor je autoverzekering kun je bovendien online zelf regelen.

In de vergelijking voor autoverzekeringen vergelijken wij minimaal 20 autoverzekeringen van verschillende verzekeraars. De vergelijking is bovendien volledig onafhankelijk. Verder is de premiekorting voor alle autoverzekeringen gelijk. Je ontvangt vervolgens zo snel mogelijk een reactie op je aanvraag. De getoonde premies zijn overigens inclusief 21% assurantiebelasting.

Premievergelijking voor het aanvragen van een autoverzekering

Als de premievergelijking niet goed wordt weergegeven, klik op de bovenstaande titel. De premievergelijking wordt in een nieuw venster geopend.

Autoverzekering aanvragen is verplicht en belangrijk

Een autoverzekering aanvragen is belangrijk. Het is wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten als je een auto bezit. Als je een autoverzekering hebt, dan ben je beschermd tegen de kosten die je moet betalen als je een ongeluk krijgt of veroorzaakt. Als je een autoverzekering aanvraagt, let dan goed op de verschillende soorten verzekeringen die er zijn. Lees ook de voorwaarden goed door. Op die manier weet je precies wat je verzekering dekt, en ben je goed beschermd.

Stap voor stap een autoverzekering aanvragen

 1. Berekenen - Vul je kenteken en overige gegevens in en klik op 'berekenen'.
 2. Vergelijking - Klik het vierkantje voor de gewenste dekking aan en klik op 'start vergelijking'
 3. Offerte - Klik op 'gratis offerte' achter de gewenste verzekering om een offerte per mail te ontvangen
 4. Aanvragen - Óf klik op 'Ga verder' voor het direct aanvragen van de bestelwagenverzekering.
 5. Aanvullende dekking - Selecteer de aanvullende dekkingen en klik op 'Ga verder'
 6. Aanvragen - Alle gegevens volledig en correct invullen en klik op 'Verzekering aanvragen'
 7. Acceptatie - Binnen 1 tot 2 dagen ontvang je een reactie op je aanvraag. Meestal is dit overigens al binnen een paar uur.
 8. Beheer - Na het afsluiten krijg je toegang tot je online PolisMap en kun je de PolisMap App gebruiken

TIP! Klik op 'help mij' achter schadevrije jaren om de juiste schadevrije jaren voor je autoverzekering te bepalen.

Veel gestelde vragen (FAQ) over een autoverzekering aanvragen

Jazeker. Een autoverzekering kun je volledig online aanvragen. Vul hierboven de gegevens in, maar een vergelijking van de autoverzekeringen, selecteerd de gunstigste autoverzekering en klik op aanvragen om de autoverzekering direct online aan te vragen.

Nee, dat is niet nodig. Als je de aanvraag direct op onze website invult en je beantwoord de slotvragen in de aanvraag, dan hoef je geen aanvraagformulier meer in te vullen.

Het aanvragen van een autoverzekering duurt maar een paar minuten. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen, de gewenste autoverzekering te kiezen en nog een paar laatste vragen in te vullen. Bovendien heb je soms al binnen een paar minuten een reactie op je aanvraag. Soms duurt dit iets langer.

Als je een autoverzekering digitaal hebt aangevraagd, dan wordt deze direct door de verzekeraar beoordeeld. Hier zit dus geen stap meer tussen. Als er geen bijzonderheden zijn ontvang je direct al een polis voor je autoverzekering. Soms duurt het enkele uren tot enkele dagen, omdat een acceptant de aanvraag moet beoordelen.

Voor het aanvragen van een autoverzekering heb je een paar gegevens nodig:

 • Kenteken van de auto - De autogegevens worden opgehaald op basis van het kenteken
 • Gegevens van de regelmatig bestuurder - De gegevens van de bestuurder, zoals geboortedatum en postcode moet je ook invullen
 • Aantal schadevrije jaren - Deze staan op de polis van je huidige of vorige autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting en hoe lager de premie
 • Aantal kilometer per jaar - Hoe minder je rijd, hoe gunstiger de premie wordt. Dit mag een zo goed mogelijke schatting zijn
 • Meldcode - De meldcode is nodig om de autoverzekering aan te vragen, daarmee controleerd de verzekeraar de autogegevens

Jazeker, je hebt tot 14 dagen na je aanvraag de tijd om je autoverzekering kosteloos te annuleren

Dat is wel het handigste, maar je mag aanvullende dekkingen ook altijd later nog toevoegen. Je kunt dan een wijziging voor je autoverzekering aanvragen.

Voordelen aanvragen AutoVerzekeringen.nl

Aanvraag in stappen

 1. Kenteken en gegevens invullen
 2. Klik op "verder"
 3. Kies de gewensten dekking
 4. Selecteer de autoverzekering
 5. Kies de aanvullende dekkingen
 6. Klik op "door naar afsluiten"
 7. Vul de laatste gegevens in
 8. Vul de meldcode en slotvragen in