Allianz Direct winnaar Autoverzekeraar van het Jaar Award

Allianz Direct winnaar Autoverzekeraar van het Jaar Award. Onze collega's van Autoverzekering.nl hebben de winnaar van de Autoverzekeraar van het Jaar Award bekendgemaakt. Uit het jaarlijkse onderzoek van de vergelijkingssite naar de belangrijkste wensen van autobezitters op het gebied van polisvoorwaarden blijkt dat Allianz Direct, Pon en Inshared als beste uit de bus komen.

Scherpe autopremie en standaard €0 euro eigen risico

Autoverzekering Allianz Direct

Allianz Direct scoorde met rapportcijfer 9 het hoogste gemiddelde op de verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco, WA volledig casco. De top 3 wordt aangevuld door Pon (8,9) en Inshared (8,5).

Vergoeding voor schade hoogste prioriteit

Uit het onderzoek blijkt dat 9 op de 10 Nederlanders vergoeding voor schade aan hun autoruiten het allerbelangrijkst vinden. Daarnaast geeft 89 procent aan het belangrijk te vinden dat letselschade aan inzittenden en schade door vandalisme vergoed worden door hun autoverzekering. Zo’n 88 procent geeft aan direct verzekerd te willen zijn als zij een autoverzekering hebben afgesloten. Een vergoeding bij diefstal van een auto sluit de top vijf belangrijkste wensen onder Nederlandse autobezitters af.

Premieverhoging door inflatie

De aanbieders scoren steeds hoger, vertelt Jerry Poel, autoverzekering-expert bij Autoverzekering.nl, daarom zijn ze lastiger te onderscheiden van hun concurrenten. Veel verzekeraars zullen de komende periode een premieverhoging doorvoeren vanwege de toegenomen inflatie. De verschillen in premie zullen hierdoor wel toenemen. Daarom adviseren wij consumenten scherp te blijven en goed te kijken of hun autopremie nog goed bij hun persoonlijke situatie past.

Informatie over Allianz Direct

Soort aanbiederDirect writer (verzekeraar)
Onderdeel of eigendom vanAllianz (verzekeraar)
Soort informatieAward gewonnen
Autoverzekering aanvragenwww.allianzdirect.nl

 

Bron: Automotive-online.nl