FBTO 1e verzekeraar met Google Assistent

19 februari 2020, bron: fbto.nl

"Hey Google, praat met FBTO." Praten met apparaten om de premie voor je reisverzekering te berekenen? Dat kan bij FBTO!

Steeds meer mensen in Nederland gebruiken een Google Assistent. Met een simpele "Hey Google" activeer je de app of je Google-apparaat in huis en de wereld ligt aan je voeten. Daar wilden we als FBTO graag bij horen. Kreten en vragen als "Doe de lampen beneden aan." of "Wat voor weer wordt het morgen?" hoorde Google al vaker. En daar komt nu een nieuwe bij! "Praat met FBTO". Bereken vanaf nu de premie voor je reisverzekering via je Google Assistent. Daarmee is FBTO de eerste verzekeraar die de Google Voice Assistent inzet voor de verkoop van verzekeringen. Nieuwsgierig hoe dat werkt? En waarom FBTO daar voor heeft gekozen? Bekijk dan de video en leest de rest van dit artikel.

Waarom praten met Google?

Bij FBTO houden we van innoveren. Niet alleen op het gebied van onze verzekeringen. Maar juist ook in manieren waarop je contact met ons opneemt. Zo waren we bijvoorbeeld de eerste verzekeraar met wie je kunt appen. Nu verwacht je bijna niet anders. En toen was daar de Google Voice Assistent. De populariteit én het gebruik van deze slimme innovatie neemt snel toe. Een logische stap voor ons om te kijken wat we daar mee kunnen. Hoe handig is het dat je op iedere plek, in gesprek met Google, je verzekeringen kunt regelen? Super handig vonden wij! We zijn aan de slag gegaan en nu is het mogelijk om de premie voor je reisverzekering te berekenen via de Google Assistent.

Je gegevens zijn veilig

Google wil tijdens het gesprek een paar dingen van je weten om de premie voor de reisverzekering te berekenen. Bijvoorbeeld hoeveel dagen je gemiddeld per jaar op vakantie gaat. Of met hoeveel personen. En of je wel eens op wintersport gaat. Je persoonsgegevens geef je niet door aan de Voice Assistent. Wil je de verzekering afsluiten? Dan stuurt Google een linkje naar de telefoon. De antwoorden die je hebt gegeven zijn al ingevuld en de rest vul je in zoals je bij ons gewend bent. Dus je persoonsgegevens vul je pas aan het einde in, bij ons op de site. Zo zijn je gegevens altijd veilig. Probeer het zelf eens uit met de Google app op je telefoon. Of je slimme Google Voice apparaat in huis!

Jij kiest hoe je een verzekering afsluit

Google kan je op dit moment alleen nog helpen met het berekenen van je premie voor de reisverzekering. Of om contact met FBTO op te nemen via de online chat of WhatsApp. Ondertussen zijn we druk bezig om het voor alle verzekeringen mogelijk te maken. We zeggen altijd: “Jij kiest. FBTO.” En dat geldt straks ook voor de manieren waarop je een verzekering wil afsluiten of contact met ons wilt. Jij kiest waar, wanneer én hoe je dat doet.

FBTO, app schade