Door overstappen van je autoverzekering kun je veel geld besparen

Door overstappen van je autoverzekering kun je veel geld besparen. Je bespaart gemiddeld 282 Euro per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van Geld.nl. Geld.nl onderzocht 100.000 vergelijkingen van autoverzekeringen. Hieruit blijkt volgens Geld.nl dat een consument veel premie op de autoverzekering kan besparen. Het verschil tussen de laagste en de hoogste premie is namelijk erg groot.

Door de grote premieverschillen kun je als consument veel geld besparen op je autoverzekering. De hoogste premie is soms honderden Euro's per jaar hoger dan de laagste premie. Ondanks de mogelijke besparing stappen maar weinig mensen over van autoverzekering. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat ervan uit dat slechts 8% van de verzekerden per jaar overstapt. 

Autoverzekering vergelijken & afsluiten

Door overstappen met je autoverzekering kun je mogelijk veel geld besparen

Bang voor verkeerde keuze en overstappen moeilijk

Dat mensen niet overstappen komt volgens Geld.nl omdat mensen ban zijn dat ze verkeerde keuzes maken en dat overstappen moeilijk is. Dat is niet helemaal terecht. Als je een autoverzekering met wettelijke aansprakelijkheid hebt, dan zijn de polisvoorwaarden nagenoeg gelijk. Bij een autoverzekering met een beperkt casco dekking of allrisk dekking is het wel goed om ook even naar de verschillen in de voorwaarden te kijken. Verder is overstappen ook niet moeilijk. Je kunt eenvoudig een vergelijking maken, vervolgens de gewenste autoverzekering online aanvragen en na acceptatie de huidige autoverzekering opzeggen.

Bronnen: Geld.nl en AFM.nl