Spring naar hoofd-inhoud

Schade laten uitkeren of zelf betalen?

AutoVerzekeringen.nl maakt na een schuldschade altijd een claimanalyse voor je.

Een schade met je auto is vaak verzekerd op je autoverzekering. De verzekeraar keert de schade dan uit. Dit heeft meestal wel gevolgen voor je premie. Je kunt de autoschade laat uitkeren door de verzekeraar, maar dan gaat je premie omhoog. Soms is de extra verzekeringpremie hoger dan de schade. In dat geval kan het slim zijn om de schade zelf te betalen. AutoVerzekeringen.nl maakt na iedere schade altijd voor jou een vergelijking of het goedkoper is om de schuldschade bij de verzekeraar te claimen of de schade zelf te betalen.

Vergelijking tussen schadebedrag en de extra autopremie

Een autoverzekering heb je niet voor niets, dus vaak is een schade gedekt op je autoverzekering. Maar soms is het slimmer de kosten van een schade toch zelf te betalen. Als je een jaar geen schade hebt, dan krijg je van de verzekeraar een extra schadevrij jaar. Een extra schadevrij jaar betekend vervolgens een hogere kortingstrede en dus een korting op je premie.

Wanneer je een schade aan je auto door de verzekeraar laat uitkeren, dan worden daardoor je schadevrije jaren minder, je kortingstrede lager en de korting op je premie lager. Je gaat dus meer premie betalen. Je kunt berekenen hoeveel premie je meer gaat betalen en je weet wat het schadebedrag is. In het geval dat de extra premie meer is dan het schadebedrag kun je kiezen om de schade zelf te betalen.

 

AutoVerzekeringen.nl maakt altijd een vergelijking om schade te claimen of niet

Als je een schade hebt, dan maakt AutoVerzekeringen.nl altijd een vergelijking van de schade en de extra premie die je gaat betalen. Als het schadebedrag bekend is, dan sturen wij de vergelijking per e-mail aan je toe. Je hebt tot een jaar de tijd om de schade zelf te betalen.