Spring naar hoofd-inhoud

Promovendum verlaagt autopremie vanwege coronacrisis

Verzekeraar Promovendum heeft de premies voor autoverzekeringen voor de komende twee maanden verlaagd vanwege de coronacrisis. Dat schrijft het ANP. Door de beperkende maatregelen wordt er minder gereden en is er minder schade, waardoor verzekeraars meer geld overhouden.

Volgens Promovendum is het stil op de weg. “Omdat we nu minder autorijden, wordt de kans op autoschade kleiner. Daarom verlagen wij de autopremie”, zegt de verzekeraar. De premieverlaging voor bestaande klanten bedraagt 10%.

Andere verzekeraars (nog) niet

Vooralsnog lijken geen andere verzekeraars in Nederland dezelfde stap te nemen, komt naar voren uit een rondgang van het persbureau langs verzekeraars. Desgevraagd laten Nationale Nederlanden, Allianz, en Bovemij weten dat zij de premie voor autoverzekeringen vooralsnog niet verlagen. Achmea, ASR en Univé konden nog niet reageren op vragen van het ANP. Verschillende verzekeraars lieten eind vorige maand al weten dat er sprake was van fors minder autoschade door de rust op de wegen. In andere landen, waaronder de Verenigde Staten zijn meerdere verzekeraars al overgegaan op het geven van korting op de autopremies.

Bron: InFinance.nl